Bugun...



Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde “mescit kapatıldı” iddiasına açıklık getirildi

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde mescidin kapatıldığı yönündeki iddiaların bazı basın yayın organlarında yer almasının ardından, Güneydoğu Güncel Gazetesi olarak konuyu araştırdık.

facebook-paylas
Güncelleme: 07-10-2026 14:30:52 Tarih: 07-10-2026 13:56

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde “mescit kapatıldı” iddiasına açıklık getirildi

Mehmet Zeki Özer

Edinilen bilgilere göre hastane içerisinde ibadete açık bir caminin bulunduğu ve camide görev yapmak üzere Sur İlçe Müftülüğü tarafından imam görevlendirildiği öğrenildi.

Son günlerde bazı basın yayın organlarında Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde mescidin kapatıldığı yönünde haber ve iddialar gündeme geldi. İddiaların ardından Güneydoğu Güncel Gazetesi olarak konunun perde arkasını araştırdık.

                                                    

Edinilen bilgilere göre, hastanenin en alt katında bulunan ibadethanenin açık olduğu ve burada beş vakit namaz kılındığı öğrenildi. Yaklaşık 300 kişinin aynı anda ibadet edebileceği belirtilen alanda, cuma günleri de imam tarafından cuma namazının kıldırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Sur Müftülüğü imam görevlendirdi
Hastanedeki ibadethanede görev yapmak üzere Sur İlçe Müftülüğü tarafından bir imamın görevlendirildiği öğrenildi. Böylece hastane içerisinde çalışan personel, hasta ve hasta yakınlarının ibadetlerini yerine getirebildiği belirtildi.

Öte yandan, kamuoyuna “mescit kapatıldı” şeklinde yansıyan yerin, hastane yönetimi tarafından mescit olarak tanımlanmadığı, söz konusu alanın bazı personeller tarafından dinlenme alanı olarak kullanıldığı iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre hastane yönetimi, söz konusu alanın yanı sıra başka bazı bölümlerin de hastaneye yeni gelen doktorların hasta muayenesi yapabilmesi amacıyla poliklinik olarak kullanılmasını planlıyor.

“İbadet etmek isteyenlere engel olunmuyor”
Hastaneden ismini açıklamak istemeyen bir yetkili ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, hastanede hiç kimsenin ibadetine müdahale edilmediğini ifade etti.

Yetkili, çalışanların kendi odalarında ibadetlerini yerine getirebildiklerini ve isteyen personelin namaz tahtası gibi kişisel ibadet araçlarını kullanabildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı’nın ibadethaneler konusunda talimatı bulunuyor
Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın sağlık tesislerinde ibadet alanlarının kullanımına ilişkin düzenlemeleri ve talimatları bulunuyor. Hastanelerde hem çalışanların hem de hasta ve hasta yakınlarının ibadet ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik uygulamalar kapsamında ibadet alanlarının oluşturulması öngörülüyor.

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde ise mevcut durumun, “mescit kapatıldı” iddiasından farklı olduğu; hastane bünyesinde ibadete açık bir caminin bulunduğu ve burada beş vakit namaz ile cuma namazının kılındığı yönündeki bilgiler, iddiaların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Güneydoğu Güncel Gazetesi olarak yaptığımız araştırmada, kamuoyuna yansıyan “mescit kapatıldı” iddiasının mevcut bilgilerle örtüşmediği sonucuna ulaştık.




Bu haber 240 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI