Bugun...



Tekdemir’den ÖSYM’ye sorunu çözüm önerileri

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı ve Eğitime Destek Platformu İl Koordinatörü Ramazan Tekdemir, YKS Başvurularındaki yoğunlukla ilişkin tahlil, değerlendirme ve çözüm önerilerinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2023 19:00

Tekdemir’den ÖSYM’ye sorunu çözüm önerileri

Tekdemir yaptığı açıklamada, OHAL kapsamına alınan illerde sınava girecek olan adaylardan sınav ücreti alınmamasının da etkisi ile Diyarbakır’da 2023 YKS başvurularında 200 binden fazla başvuru ile tüm zamanların rekoru kırıldığına işaret ederek, “Sadece Merkez ilçelerimizde önceki yıllarda 70 bin civarında olan başvuru sayısı 150.000 başvuruyu aştı. Bu manzara karşısında önlem geliştirilerek ilimizin tüm ilçeleri ÖSYM sistemine dahil edilerek 17 ilçemizin oluşlarının tamamı sınav merkezi haline getirildi. İlk defa tüm ilçelerde ÖSYM sınavları yapılacak. Özel okulların tamamı Sınav Merkezi haline getirildi. Bazı ilçelerde şartları uygun olan köy okulları dahi sisteme dahil edildi, sınav merkezine dönüştürüldü. Her ilçe sakini öğrencilerimizin kendi ilçelerinde sınava girmeleri yönünde kolaylık sağlanmaya çalışıldı. İlimizdeki rekor başvuru sayısı, ilimizdeki eğitim kurumlarına ait tüm kapasite kullanıma açılarak öğrencilerimizin mümkün olan en fazla sayıda bulundukları yerde sınava girmeleri sağlandı” diye konuştu.

“KAMU KURUMLARINA VE BELEDİYELERE AİT TESİSLER, EĞİTİM MERKEZLERİ SINAV MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ”

Tekdemir, çözüm önerilerini de şöyle sıraladı:

“Kamu kurumlarına ve Belediyelere ait tesisler, eğitim merkezleri, spor salonları ve tüm sosyal donatı alanları sınav merkezine dönüştürülmeli. Yakın illerden sıra, masa, sandalye vb ihtiyaçlar tedarik edilmeli. İhtiyaç halinde Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Mobilya ve Dekorasyon ile İnşaat bölümleri kullanılarak sıra-masa imal edilerek sınav merkezlerinde kullanılmalı”

“YKS BAŞVURULARI İLE İLGİLİ DE OLAĞANÜSTÜ SÜREÇ YAŞANIYOR”

Diyarbakır’ın Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında, YKS başvuruları ile ilgili de olağanüstü bir süreç geçirildiğinin farkında olduklarının altını çizen Tekdemir, “Bu farkındalığın hepimize yüklediği bilinç ve sorumlulukla eşgüdüm halinde hareket etmeli, alternatifler üzerine daha fazla kafa yormalıyız” dedi.




Bu haber 891 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI