Bugun...



Yargıda hız ve etkinlik vurgusu

Adalet Bakanı Akın Gürlek, lekelenmeme hakkı kapsamında dosyaların en başta ayıklandığını ve vatandaşların gereksiz yere yıpranmasının önüne geçildiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 11-04-2026 21:52

Yargıda hız ve etkinlik vurgusu


    

 

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 2025 yılı adalet istatistiklerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Gürlek, vatandaşların adalet hizmetlerine daha hızlı ve etkin erişimi için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirterek, “Yaptığımız düzenlemeler ve geliştirdiğimiz uygulamalarla, lekelenmeme hakkı kapsamında dosyaları en başta ayıklıyor, vatandaşlarımızın gereksiz yere yıpranmasının önüne geçiyoruz” dedi.

Bakan Gürlek, hâkim başına düşen dosya sayısının azaltıldığını, her dosyaya daha fazla zaman ayrıldığını, soruşturma ve dava süreçlerinin hızlandırıldığını vurgulayarak “Daha hızlı işleyen, daha adil ve vatandaş odaklı yargı sistemini güçlendirmeye kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.




Bu haber 544 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI