Bugun...



5,5 ton etiketsiz et ürünü imha edildi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren bir sucuk üretim tesisinde gerçekleştirilen denetimlerde, 5,5 ton etiketsiz et ve et ürünü tespit edilerek imha edildi.

facebook-paylas
Tarih: 03-07-2026 08:52

5,5 ton etiketsiz et ürünü imha edildi


    

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre, denetim süreci Hendek Belediyesi zabıta ekiplerinin ruhsat kontrolü sırasında gelen bir haber üzerine başlatıldı.

İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla tesiste kapsamlı inceleme gerçekleştirildi.

Yapılan kontrollerde mevzuata uygun şekilde etiketlenmediği belirlenen toplam 5,5 ton et ve et ürününe el konuldu. Halk sağlığını korumak amacıyla söz konusu ürünler imha edilirken, işletme hakkında da işlem yapıldı.

İşletme sahibine, Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu hükümleri doğrultusunda idari para cezası uygulandığı bildirildi.




Bu haber 349 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI