beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan beylikdüzü escort hava durumu betturkey beylikdüzü escort
Bugun...



AB, Google'a yüz milyonlarca euro para cezası vermeyi planlıyor

Avrupa Birliği, antitröst soruşturmasının ardından Google'a yüz milyonlarca euro para cezası vermeyi planlıyor.

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2026 18:54

AB, Google'a yüz milyonlarca euro para cezası vermeyi planlıyor


 

Almanya'nın Handelsblatt gazetesinin Avrupa Komisyonu kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre karar hazırlıklarının son aşamasında ve yaz tatilinden önce açıklanması bekleniyor.

Yayınlanan haberde, Google'a verilecek cezanın, Dijital Pazarlar Yasası'nı (DMA) ihlal ettiği gerekçesiyle AB'de bugüne kadar verilen en büyük ceza olacağı belirtiliyor.

Resmi olarak Mart 2025'te başlatılan soruşturma, Google'ın arama sonuçları sıralama uygulamalarını inceleyerek, Dijital Pazarlama Yasası'nı ihlal ederek sonuçlarda kendi hizmetlerini kayırdığı iddiasında bulundu.

Google, mevcut AB kurallarının arama motorunun faaliyetleri üzerindeki etkisini eleştirse de Avrupa Komisyonu ile anlaşmazlıkları çözmeye istekli olduğunu ifade etti.

Şirket sözcüsü, "DMA'nın gereksinimlerini karşılamak için arama motorumuzda yaptığımız değişiklikler, ürünümüzün kalitesinde tarihimizdeki en önemli bozulmaya yol açtı" dedi ve Google'a karşı şikayette bulunanların bencil eylemlerinin Avrupalıları "ikinci sınıf bir hizmetle" baş başa bıraktığını ekledi. 




Bu haber 148 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI