Bugun...



Adli ve idari yargıda büyük kararname süreci tamamlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulunun uzun süredir üzerinde çalıştığı yaz dönemi atama ve yer değiştirme takvimi resmen netleşerek kamuoyunun bilgisine sunuldu.

facebook-paylas
Tarih: 12-06-2026 22:40

Adli ve idari yargıda büyük kararname süreci tamamlandı


    

 

Yargı teşkilatında binlerce hâkim ve savcının görev yerini değiştiren geniş kapsamlı düzenleme, ilgili kurumsal platformlar üzerinden erişime açıldı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Hakimler ve Savcılar Kurulunun büyük bir hassasiyetle yürüttüğü Adli ve İdari Yargı 2026 Yılı Ana Kararnamesi çalışmalarının nihayete erdirildiğini duyurdu. Sosyal medya platformundaki resmi hesabı üzerinden yargı camiasını yakından ilgilendiren gelişmeyi paylaşan Bakan Gürlek, yeni görevlendirmelere ilişkin tüm teknik detayların ve isim listelerinin kısa süre içerisinde kurulun resmi internet sitesinde yayımlanacağını bildirdi.

Bakan Gürlek, adalet mekanizmasının işleyişinde kritik rol üstlenen yargı mensuplarına yönelik tebrik mesajı da yayımladı. Mesajında iyi niyet temennilerini ileten Bakan, bu geniş çaplı atama kararlarının hakim ve savcılara, ailelerine, tüm yargı teşkilatına ve halkımıza hayırlı olması temennisinde bulundu. 




Bu haber 278 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI