Bugun...



Alaattin Parlak’tan Amedspor-Erzurumspor maçı öncesi kardeşlik çağrısı

AK Parti 6. ve 7. MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Trendyol Süper Lig’in 2026-2027 sezonunun Amedspor ile Erzurumspor FK arasında Diyarbakır’da oynanacak karşılaşmayla başlayacak olması dolayısıyla birlik, kardeşlik ve centilmenlik çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-08-2026 13:28:48 Tarih: 13-08-2026 13:17

Alaattin Parlak’tan Amedspor-Erzurumspor maçı öncesi kardeşlik çağrısı

 

Bilal Daş

Trendyol Süper Lig’in 2026-2027 sezonu, 16 Ağustos 2026 Pazar günü Diyarbakır Stadyumu’nda Amedspor ile Erzurumspor FK’nin karşı karşıya geleceği maçla açılıyor. Saat 21.30’da başlayacak bu karşılaşma, iki Anadolu kulübünün de Süper Lig’e yükseldiği yeni bir dönemin ilk adımı. Her iki takım da sezona galibiyetle başlamak isteyecek; taraftarlar coşkuyla tribünleri dolduracak. Ancak bu maç, sadece üç puandan ibaret değil. Geçmişte yaşananlar, bugün hepimize bir sorumluluk yüklüyor.

 

İki takım arasında geçmişte gerginlikler yaşandı. 2017 play-off maçlarında saha içi ve dışı olaylar çıkmış, 18 Ağustos 2025’te Diyarbakır’da oynanan 2-2’lik karşılaşmanın ardından futbolcular arasında arbede, tribünlerden sahaya yansıyan gerginlik ve güvenlik güçlerinin müdahalesi gibi üzücü sahneler görülmüştü.

 

Bu tür anların futbolun ruhunu zedelediğini ve şehirler ile taraftarlar arasında gereksiz gerilim yarattığını belirten Parlak, “Oysa futbol, düşmanlık değil, rekabet zemini olmalıdır” mesajı verdi.

 

“Futbol kardeşliktir”

Parlak, iki takımın da Anadolu’nun önemli şehirlerini temsil ettiğine dikkat çekerek, “Futbol kardeşliktir. Yeşil sahada rakip olan iki takım, tribünlerde ve toplumda kardeş olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Amedspor ve Erzurumspor’un Anadolu’nun iki farklı şehrini temsil eden spor kuruluşları olduğunu belirten Parlak, Diyarbakır ile Erzurum’un tarih boyunca aynı coğrafyada ortak acılar ve sevinçler yaşadığını vurguladı.

 

Parlak, “Birbirimizin düşmanı değil, rakibiyiz. Sahada en sert mücadeleyi verirken, saha dışında saygı, centilmenlik ve dostluk içinde kalmak zorundayız. Bu, sadece spor ahlakı değil; aynı zamanda ortak geleceğimizin de gereğidir” dedi.

 

“Fitne sokmaya çalışanlara müsaade etmemeliyiz”

Geçmişte yaşanan olayların istismar edilerek taraftarların, kulüplerin ve şehirlerin karşı karşıya getirilmeye çalışılmaması gerektiğini ifade eden Parlak, siyasi ve ideolojik gündemlerin futbolun önüne geçirilmemesi çağrısında bulundu.

 

Parlak, “Aramıza fitne sokmaya çalışanlara asla müsaade etmemeliyiz. Geçmişte yaşanan olayları istismar ederek, siyasi ya da ideolojik gündemlerle taraftarları, kulüpleri ve şehirleri birbirine düşürmeye çalışanlar her zaman olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

Bu tür girişimlere verilecek en güzel cevabın kardeşlik dili olduğunu belirten Parlak, tribünlerde ve sosyal medyada provokasyonlara karşı durulması ve karşılaşmanın yalnızca futbol olarak yaşanması gerektiğini söyledi.

 

“Futbol kulüplerine ideolojik ve siyasi anlamlar yüklenmemeli; bu yükü takımlar kaldıramaz” diyen Parlak, kulüplerin asli kimliğinin korunması gerektiğine dikkat çekti.

 

“Kulüpler siyasi parti veya ideolojik örgüt değildir”

Bir futbol kulübünün sporcuların, taraftarların ve yöneticilerin ortak emeğiyle ortaya çıkan bir yapı olduğunu belirten Parlak, kulüplerin siyasi veya ideolojik amaçların aracı haline getirilmemesi gerektiğini vurguladı.

 

Parlak, “Bir futbol kulübü, sadece yeşil sahada mücadele eden sporcuların, onları destekleyen taraftarların ve emeği geçen yöneticilerin ortak çabasının ürünüdür. Onu bir ideolojinin bayrağına, bir siyasi görüşün aracı haline getirmek, kulübün asıl kimliğini zedeler” dedi.

 

Amedspor ve Erzurumspor’a siyasi veya ideolojik kimlikler yüklenmesinin hem sporculara hem de taraftarlara haksızlık olduğunu ifade eden Parlak, “Çünkü sahaya çıkan futbolcu, ideoloji değil, forma ve takım ruhu için koşar” değerlendirmesinde bulundu.

 

Bir takımın ideolojiyle özdeşleştirilmesinin her maçı siyasi bir mesaja dönüştürebileceğine dikkat çeken Parlak, bunun galibiyet ve mağlubiyetlerin sportif anlamını da gölgede bırakacağını belirtti.

 

Parlak, “Futbol, insanları bir araya getirmesiyle güzeldir. Ona siyasi ve ideolojik anlam yüklendiğinde ise insanları ayırmaya başlar. Oysa bir kulübün asıl gücü, farklı görüşlerden insanları aynı formanın altında toplayabilmesindedir” ifadelerini kullandı.

 

“Yeni bir sayfa açabilirler”

Bu süreçte özellikle yöneticilere, medyaya ve taraftarlara önemli sorumluluk düştüğünü belirten Parlak, kulüplerin siyasi gündemlerin malzemesi yapılmaması gerektiğini söyledi.

 

Parlak, “Futbol kulüplerini siyasi gündemlerin malzemesi yapmak, onları zayıflatır. Onlara ideolojik kimlik giydirmek, sporun ruhunu bozar. Amedspor ile Erzurumspor’un karşılaşacağı bu maç da dahil olmak üzere, her müsabaka sadece futbol olarak kalmalıdır. Kulüpler spor kulübüdür, siyasi parti veya ideolojik örgüt değildir” dedi.

 

Amedspor ve Erzurumspor’un Süper Lig’e yükselerek önemli bir başarıya imza attığını hatırlatan Parlak, iki kulübün bu başarıyı örnek bir rekabetle taçlandırabileceğini ifade etti




Bu haber 427 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI