Bugun...



Bakan Gürlek: Milletimizin emanetine ihanet eden herkes hesap verecek

Adalet Bakanı Akın Gürlek, deprem döneminde vatandaşların dayanışma amacıyla yaptığı bağışların amacı dışında kullanılmasının suç olduğunu belirterek, makamı ve sıfatı ne olursa olsun sorumluların yargı önünde hesap vereceğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 26-07-2026 11:18

Bakan Gürlek: Milletimizin emanetine ihanet eden herkes hesap verecek


    

 

Adalet Bakanı Akın Gürlek, deprem döneminde vatandaşlar tarafından yapılan bağışlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Deprem döneminde hayırseverlik ve dayanışma duygusuyla yapılan bağışların amacı dışında kullanılmasının hukuk düzeni bakımından suç olduğunu belirten Gürlek "Vatandaşlarımızın deprem döneminde hayırseverlik ve dayanışma duygusuyla emanet ettiği bağışların, amacı dışında kullanılması hukuk düzenimiz bakımından suçtur." dedi.

"Herkes yargı önünde hesap verecek"

Milletin emanetine ihanet eden ve kamu vicdanını zedeleyen kişilerin hukuk önünde hesap vereceğini ifade eden Gürlek "Milletimizin emanetine ihanet eden, kamu vicdanını zedeleyen ve hukuku ihlal eden herkes; makamı, mevkii veya sıfatı ne olursa olsun yargı önünde hesap verecektir." ifadelerini kullandı.

Devletin tüm kurumlarıyla vatandaşların emanetini korumaya devam edeceğini belirten Gürlek "Devletimiz, tüm kurumlarıyla vatandaşlarımızın emanetini korumaya ve adaletin eksiksiz tecellisi için kararlılıkla görevini yerine getirmeye devam edecektir." diye konuştu. 




Bu haber 352 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI