|
Tweet |
Taşkın Çulcu
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, köy sakinlerinin öncelikli talepleri arasında yer alan yol çalışması 8 gün içerisinde tamamlanarak ulaşım daha güvenli ve konforlu hale getirildi.
Çalışmalar kapsamında 148 kamyon 0,38 mucur, 60 kamyon stabilize malzeme ve 40 kamyon moloz kullanıldı. Yol yapım sürecinde 1 greyder ve 7 kamyon görev alırken, toplam 248 sefer gerçekleştirildi. Çalışmalar köy merkezi ile mezraları kapsayacak şekilde yürütüldü.
Yol çalışmalarının yanı sıra köyün yeşil dokusunu güçlendirmek amacıyla yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu. Okul bahçesi ve köyün ortak kullanım alanlarında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine köy sakinleri de katıldı.
Çalışmaları yerinde incelemek üzere Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Siraç Çelik, Eşbaşkan Yardımcıları Jiyan Aslan ve Reşat Yücel, belediye meclis üyeleri ile Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri köyü ziyaret etti. Muhtarın da katıldığı buluşmada yurttaşlar, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, köyün diğer ihtiyaçlarını da belediye yetkililerine aktardı.
Ziyarette konuşan Eşbaşkan Siraç Çelik, belediyecilik anlayışlarının katılımcılık ve ortak üretim üzerine kurulu olduğunu belirterek, "Bugün olduğu gibi bundan sonraki tüm çalışmalarımızı da halkımızla birlikte karar alarak ve birlikte üreterek başarıya ulaştıracağız." dedi.