|
Tweet |
Bilal DAŞ
DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Turgut Özal ve Zergan mahalleleri arasından geçen devlet yolunda yaşanan ölümlü trafik kazalarına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e yazılı soru önergesi sundu.
Önergede, Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki ve tarihi İpek Yolu'nun bir parçası olan güzergâhın Diyarbakır ile Şanlıurfa yönlerine ulaşımı sağlayan önemli bir ulaşım aksı olduğu belirtildi. Gün içerisinde on binlerce aracın kullandığı yolda, çevrede lise, gençlik merkezi ve yoğun yerleşim alanları bulunmasına rağmen güvenli yaya geçişini sağlayacak bir üst geçidin bulunmadığına dikkat çekildi.
Mahalle sakinlerinin özellikle Zergan Mahallesi 967. Sokak karşısında üst geçit yapılması yönündeki taleplerini defalarca ilgili kurumlara ilettiğini belirten Güneş, buna rağmen bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadığını kaydetti. Bölgede yalnızca bir trafik ışığının bulunduğunu ifade eden Güneş, her gün yolu kullanmak zorunda kalan yurttaşlar açısından ciddi bir can güvenliği sorunu yaşandığını vurguladı.
Önergede, son bir yıl içerisinde söz konusu bölgede meydana gelen trafik kazalarında en az 5 yurttaşın karşıdan karşıya geçmeye çalışırken araç çarpması sonucu yaşamını yitirdiği bilgisine yer verildi.