Bugun...



Bölge Başkanı Kaya: “Ülkemizi Kemalist Sistemden Kurtarmalıyız”

Güneydoğu Güncel yazarı Eyüphan Kaya, Güneydoğu Anadolu Anti Siyonizm Kongresi Bölge Başkanı sıfatıyla katıldığı kongrede anahtar konuşmacı olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 22-06-2026 00:50

Bölge Başkanı Kaya: “Ülkemizi Kemalist Sistemden Kurtarmalıyız”

 


Taşkın ÇULCU
13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen ve dört oturumdan oluşan kongrede, her oturumda yaklaşık 20 konuşmacı yer aldı. Kongrenin ilk günü, konuşmacıları ve dinleyicileriyle yoğun ilgi gördü.

Kongrede öne çıkan görüşlerde, anti-siyonizmin yalnızca Yahudilerle ilgili bir mesele olmadığı, insanlığın geleceği açısından mücadele edilmesi gereken küresel bir yapı olduğu vurgulandı. Katılımcılar, “Ben insanım” diyen herkesin siyonizme karşı tavır alması gerektiğini ifade etti.

Toplantıda ayrıca, Artuklu Üniversitesinde olduğu gibi üniversitelerde ve ortaöğretim kurumlarında “Anti-Siyonizm” adıyla ders verilmesi, iş dünyası ve siyasetçilerin bu konuda tavırlarını net biçimde ortaya koymaları gerektiği yönünde görüşler dile getirildi.

Kongre Düzenleme Kurulu üyesi Eyüphan Kaya, yaptığı anahtar konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Siyonist emeller uğruna dünyanın yaşanmaz hale geldiği bu dönemde, bu zulme ‘artık yeter’ demek için bir araya gelmiş mümtaz hazirunu hürmetle selamlıyorum. Allah sizden de, anne-babanızdan da, öğretmenlerinizden de razı olsun.

Stratejik bir eylem planıyla 200’ü aşkın dünya devletinin yularını elinde tutup, tabir yerindeyse çeşitli yollarla yetkili ve etkili kişilerin cesaretini hapseden siyonistlerin planını boşa çıkarmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Engelsiz bir akılla fikir üreterek insanlığın önüne bir yol haritası bırakacağımıza inanıyorum.

Kendimize olan özgüven ve samimiyete binaen aklımıza gelen her türlü yol ve yöntemi paylaşacağız ki ezber bozan bir deklarasyon yayımlayabilelim. İslam’ın temel prensipleri dışında kırmızı çizgilerimiz yoktur.”

Konuşmasında Türkiye’nin yönetim sistemi ve İslam dünyasının geleceğine ilişkin görüşlerini de paylaşan Kaya, şunları söyledi:

“Kırıp dökmeden, medeni ölçüler içerisinde, yüzyılını eksisiyle artısıyla tamamlamış olan Kemalist sistemden kurtulmamız lazım. Devlet kavramını Kemalizm ile eşdeğer hale getirme hastalığından da vazgeçilmesi gerekir.

En kısa zamanda İslam Birliği kurulmalıdır. Erbakan hocamızın D-8 ile başlattığı oluşum şu anda D-61 ile olgunlaşıyor. İşin içinde olan bir kardeşiniz olarak bu birliğin yakında kurulacağına yakinen inanıyorum.

Mevcut sömürü ve faiz sistemine hizmet eden bankacılığa alternatif bir banka sistemi kurulmalıdır. Para sirkülasyonunu siyonistlerin kontrolünden çıkarmalıyız.

İDSB aracılığıyla İslam devletleri olarak bilinen ülkelerde ‘İslam Dünyası’ adlı ortak bir ders verilerek Müslüman çocuklarını ufku geniş ve özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmeliyiz. İDSB, 447 sivil toplum kuruluşundan oluşan, 6 kıta ve 61 ülkede faaliyet gösteren büyük bir oluşumdur.

Dünyayı silahlanma yarışından kurtarmak gerekir. 2014 İİT Bağdat Konferansı’nda da ifade ettiğim gibi; ‘En kötü yatırım silaha yapılan yatırımdır. Kullansanız mala ve cana zarar verir, kullanmasanız da ölü yatırımdır.’

Siyonistlerin ticari faaliyetlerini minimize etmek lazım. Her şeyden önemlisi ise insanları Allah’ı tanımaya ve ilahi öğretileri dikkate alarak yaşamaya davet etmektir.”

Kongrede çok sayıda farklı görüş ve önerinin de gündeme geldiği belirtilirken, organizasyon yetkilileri bazı değerlendirmelerin ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.




Kaynak: Güneydoğu Güncel Gazetesi

Editör: Mehmet Zeki Özer

Bu haber 356 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI