Bugun...



DİSKİ, Bismil’de yağmur suyu hattı çalışmalarına başladı


facebook-paylas
Tarih: 15-10-2026 19:07

DİSKİ, Bismil’de yağmur suyu hattı çalışmalarına başladı

 

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Bismil ilçesi Akpınar Mahallesi 38’inci Cadde’de yağmur suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Dört gün içinde tamamlanması planlanan çalışma kapsamında 250 metre yağmur suyu hattı, 5 ızgara ve 3 muayene bacası yapılacak.

Bilal Daş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Bismil ilçesi Akpınar Mahallesi 38’inci Cadde’de yağışlı havalarda yaşanan su birikintilerini azaltmak amacıyla yeni yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarına başladı.

DİSKİ Bismil Şube Müdürlüğü tarafından 15 Ekim 2026’da başlatılan çalışmanın, cadde üzerindeki yağmur suyunun tahliyesini kolaylaştırması ve mevcut altyapının kapasitesini artırması hedefleniyor.

250 metre hat döşenecek

Yağışlı havalarda yapılan saha incelemelerinde, 38’inci Cadde’de su birikintilerinin oluştuğu ve mevcut altyapının tahliye ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığı tespit edildi. Bunun üzerine bölgede yeni bir yağmur suyu hattı yapılmasına karar verildi.

Çalışmalar kapsamında 250 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşenecek. Ayrıca yüzey sularının toplanması amacıyla 5 yağmur suyu ızgarası, hattın bakım ve kontrol işlemlerini kolaylaştırmak için ise 3 muayene bacası inşa edilecek.

Dört gün içerisinde tamamlanması planlanan çalışmayla cadde üzerinde yağış nedeniyle oluşan su birikintilerinin azaltılması, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçilmesi ve bölgenin yağmur suyu altyapısının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Ekinci: Yağışların etkisini azaltmayı amaçlıyoruz

DİSKİ Bismil Şube Müdürlüğü Teknik Şefi Mehmet Salih Ekinci, çalışmanın saha incelemelerinde belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda planlandığını belirtti.

Yağmur suyu altyapısının oluşturulmasında suyun biriktiği noktaların ve bölgenin fiziki koşullarının dikkate alınması gerektiğini ifade eden Ekinci, şunları söyledi:

“Yağışlı havalarda suyun nerede biriktiğini ve hangi noktalardan tahliye edilebileceğini sahada gözlemliyoruz. Akpınar Mahallesi 38’inci Cadde’de de bu incelemeler sonucunda yeni bir hatta ihtiyaç olduğunu belirledik. Amacımız, yağmur suyunun cadde üzerinde birikmeden uygun şekilde uzaklaştırılmasını sağlamak. Yağışların günlük yaşam ve ulaşım üzerindeki etkisini azaltacak çözümleri, ilçemizin altyapı ihtiyaçları ve saha koşulları doğrultusunda planlamaya devam edeceğiz.”




Bu haber 135 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI