Bugun...



DSÖ'den nükleer santral uyarısı: Nesiller boyu sürecek sağlık etkileri olur

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İran'daki Buşehr Nükleer Enerji Santrali'nin hedef alınmasından endişe duyduğunu belirterek, böyle bir saldırının nesiller boyu etkisini sürdürecek sağlık etkileri olabileceği uyarısı yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 05-04-2026 21:16

DSÖ'den nükleer santral uyarısı: Nesiller boyu sürecek sağlık etkileri olur


    

 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İran'daki Buşehr Nükleer Enerji Santrali'nin hedef alınmasından endişe duyduğunu belirterek, böyle bir saldırının nesiller boyu etkisini sürdürecek sağlık etkileri olabileceği uyarısında bulundu.

Ghebreyesus, X sosyal medya platformundaki hesabından, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi'nin, Buşehr Nükleer Enerji Santrali'ne yapılan saldırıdan derin endişe duyduğunu belirttiği paylaşımını alıntıladı.

UAEA'nın, İran'daki nükleer tesislerin güvenliği konusundaki endişesine katıldığını belirten Ghebreyesus, "Buşehr Nükleer Enerji Santrali'ni içeren son saldırı, bir saldırının nükleer bir kazaya yol açabileceğini ve bunun da nesiller boyu sürecek sağlık etkilerine neden olabileceğini acı bir şekilde hatırlatıyor." dedi.

Ghebreyesus, işgalci ABD ve siyionist rejimin saldırı düzenlediği İran'da riskler ve tehditlerin daha da arttığına dikkati çekti.

Bölgede gerilimi azaltmanın zamanı olduğunu belirten Ghebreyesus, barışın en iyi ilaç olduğunu ifade etti.

İran'ın güneyindeki Basra Körfezi'nde bulunan Buşehr Nükleer Enerji Santrali, 4 Nisan sabahında ABD-siyonist rejim saldırılarında hedef alınmıştı. 




Bu haber 640 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI