Bugun...



HÜDA PAR Milletvekili Dinç: israilin Filistinli esirlere yönelik idam kararı yeni bir katliamdır

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, işgalci israil meclisinin Filistinli esirler için aldığı idam kararı karşısında meclis çatısı altında somut yaptırım kararları alınması gerektiğini vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 31-03-2026 01:42

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: israilin Filistinli esirlere yönelik idam kararı yeni bir katliamdır


    

 

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, işgalci israil meclisinin Filistinli esirler için aldığı idam kararının yeni bir katliamın onaylanması olduğunu belirtti.

Bu vahşet karşısında sadece kınama mesajları yayımlamanın veya kabul edilemez demekle yetinmenin yeterli olmayacağını ifade eden Dinç, "Meclis çatısı altında somut yaptırım kararları almak zorundayız. Hiç vakit kaybetmeden bu soykırımcılara karşı caydırıcı ve net adımlar atılmalıdır." dedi.

Dinç, "Nasıl ki işgalci israil meclisinde idam kararı alındıysa, biz de kendi meclisimizde işgalci israilin nefesini kesecek kararlar almalıyız. Kürecik ve İncirlik üslerini kapatarak, Ceyhan boru hattından işgalcilere giden yakıt akışını durdurarak bu zulme karşı en somut cevabı vermeliyiz." ifadelerini kullandı.  

Genel Kurulda görüşülmeyi bekleyen, çifte vatandaşlığa sahip soykırımcıların yargılanması hakkındaki kanun teklifinin bir an önce gündeme alınması gerektiğini altını çizen Dinç, soykırımcıların mal varlıklarına el konularak müebbet hapis cezasıyla yargılanmaları gerektiğini söyledi. 




Bu haber 817 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI