|
Tweet |
Taşkın civelek
Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Konyaspor, deplasmanda Amedspor’a son dakikalarda yediği golle 1-0 mağlup oldu. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü Diagne kaydederken, Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut karşılaşmanın ardından mücadeleyi değerlendirdi.
Takımının savunmada dengeli bir oyun ortaya koyduğunu ancak hücumda istediği üretkenliği sağlayamadığını belirten Palut, kötü gidişatın sürdüğüne dikkat çekti.
“Üretemeyince mağlubiyetle karşılaşıyoruz”
Amedspor’un kendi sahasında agresif, coşkulu ve tempolu bir oyun sergilemesini beklediklerini ifade eden Palut, rakibin temposunu düşürerek oyunda dengeyi sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Karşılaşmanın büyük bölümünde rakibe önemli fırsatlar vermediklerini belirten Palut, özellikle 70. dakikaya kadar Amedspor’un etkili pozisyonlar bulamadığını dile getirdi. İlerleyen dakikalarda yaşanan top kayıplarının rakibe tehlikeli fırsatlar sunduğunu kaydeden Palut, hücumdaki yetersizliğin mağlubiyette belirleyici olduğunu vurguladı.
Palut, “Konyaspor’dan bahsediyorum; dengeli bir takım, rakibe oyunu genel olarak vermeyen, sahaya iyi yayılan bir takım. Ama üretmekte zorlanınca Amed deplasmanında bir gol yiyebilirsiniz. Bunun ofansif telafisini hiçbir şekilde yapamadığımız zaman mağlubiyet bu şekilde karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.
Oyuncu değişiklikleri de çözüm olmadı
Oyuncu değişikliklerinin hücumda beklenen katkıyı sağlayamadığını belirten Palut, Amedspor’un yaptığı değişikliklerin ardından oyunda boş alanlar oluştuğunu ve karşılaşmanın Konyaspor lehine döndüğünü söyledi. Ancak bu fırsatları değerlendiremediklerini ifade eden deneyimli teknik adam, takımının hücumdaki üretkenlik sorununa dikkat çekti.
“Yan hakemin dikkatsizliği vardı”
Palut, Amedspor’un golünden önce Bardhi’nin şutunda verilen ofsayt kararına da tepki gösterdi. Topun kaleci tarafından kurtarılarak kornere gönderildiğini ve Kolovetsios’un kaleciyi engellemediğini savunan Palut, kararın hatalı olduğunu ileri sürdü.
Hakem kararına ilişkin değerlendirmesinde sert ifadeler kullanan Palut, “Burada hakemin dikkatsizliği vardı. Bir ötesini söylersem dikkatsizlikten öte saçmalaması vardı yan hakemin” dedi.
Söz konusu kararın maçın gidişatını etkileyebileceğini belirten Palut, mağlubiyetin tek nedeninin hakem kararları olmadığını da vurguladı.
Palut, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Bu genel olarak hakemlik bir mağlubiyet değildi. Üretemedik. Çok iyi defans yaptığımız bir oyunda da yediğimiz bir golle kaybettik. Tebrik ederim.”