|
Tweet |
YUSUF YETİŞ / ÖZEL HABER
Yaz sıcaklarının vazgeçilmezi olan karpuz, tezgâhlardaki farklı fiyat etiketleriyle günün en çok konuşulan konusu oldu. Pazarı gezen vatandaşlar, tezgâhtan tezgâha değişen fiyatlarla karşılaştı. Aynı pazarda bir tezgâhta karpuzun kilosu 15 TL'den satılırken, bir diğerinde 12,50 TL'ye, rekabetin en kızıştığı tezgâhlarda ise 10,00 TL'ye kadar geriledi.
"Kızışan Rekabet Vatandaşa Yaradı"
Süpermarket zincirlerinde görmeye alışkın oldukları indirim ve rekabet yarışını semt pazarında da görmekten memnuniyet duyan mahalle sakinleri, durumdan oldukça hoşnut. Fiyat düşüşlerinin devam etmesini temenni eden bir vatandaş memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:
"Süpermarket zincirlerinde sürekli bir fiyat rekabeti görüyorduk ama meğer bu yarış pazara da sıçramış. Fiyatların düşmesi elbette vatandaşın işine yarıyor. Rekabet olsun ki kimin insaflı, kimin vicdanlı esnaf olduğunu daha net görelim. Temennimiz bu tür rekabetlerin sürekli olması."
Pazardaki karpuz savaşlarının önümüzdeki haftalarda da devam edip etmeyeceği ise şimdiden merak konusu oldu.