|
Tweet |
Mehmet Zeki Özer
Konsere Sur Belediyesi Eşbaşkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan ile Serra Bucak, Berivan Sincar ve Halide Türkoğlu katıldı.
Konser sonrası eleştirilerde bulunan bazı vatandaşlar ve sivil toplum temsilcileri, Şex Said Meydanı'nın tarihi ve sembolik önemine dikkat çekerek, bu alanda konser ve eğlence etkinlikleri düzenlenmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.
Eleştirilerde, "Şex Said'in idam edildiği ve Kürt halkının hafızasında önemli bir yere sahip olan bu meydan, konserlerin ve eğlence programlarının düzenlendiği bir alan olmamalıdır. Bu tür etkinlikler, meydanın tarihsel anlamına ve Şex Said ile dava arkadaşlarının hatırasına gölge düşürmektedir" görüşlerine yer verildi.
Tepki gösterenler ayrıca, DEM Partili belediyelerin ve yerel yöneticilerin, Şex Said ve beraberindeki isimlerin tarihsel mirasına daha duyarlı yaklaşması gerektiğini savundu. Meydanın kültürel ve tarihsel hafızayı yaşatacak etkinliklere ev sahipliği yapmasının daha uygun olacağı yönünde değerlendirmeler yapıldı.
Konuya ilişkin belediye yetkililerinden ise eleştiriler hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.