Bugun...



TMD'DEN 72 SAYFALIK TARİHİ BELGE: "YENİ TÜRKİYE İÇİN ORTAK AKIL"

72 Sayfalık Çalışmada Beş Yıllık Faaliyetler ve Öneriler Kamuoyuyla Paylaşıldı

facebook-paylas
Güncelleme: 05-08-2026 19:40:58 Tarih: 05-08-2026 19:29

TMD'DEN 72 SAYFALIK TARİHİ BELGE:

Taşkın Çulcu

 

Genel merkezi Diyarbakır'da bulunan Toplumsal Mutabakat Derneği (TMD), kuruluşunun 5. yılı dolayısıyla hazırladığı "5. Yıl Basın Bülteni"ni kamuoyuna sundu.

 

72 sayfadan oluşan özet çalışmada, derneğin beş yıllık süreçte ortaya koyduğu yazılı ve sözlü düşünce üretimleri, önerileri ile sivil ve resmi diyalog çalışmaları bir araya getirildi. Basın bülteninin, Toplumsal Mutabakat camiasının beş yıllık duruşunu özetleyen bir arşiv niteliği taşıdığı belirtilirken, aynı zamanda sivil ve resmi süreçlere ilişkin önemli bir tanıklık belgesi olduğu ifade edildi.

 

Derneğin, bugüne kadar ortaya koyduğu sivil ve cesur öngörüleriyle bundan sonraki süreçte de eşitliğin, kardeşliğin ve ortak yaşam anlayışının güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdüreceği mesajı verildi.

 

Parlamış: "Meclis ve mutabakat çok değerli"

 

Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Tuba Saruhanoğlu Parlamış, yazılı açıklamasında yöneltilen soruları da değerlendirdi.

 

Parlamış açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

"Arkadaşlar, bülteni size sunmakla yetiniyorum. İçeriği ve bundan sonra demokrasi dünyasında nasıl bir insan için düşünce üretmek gerekir, biz bunun arayışındayız. Dün dünde kalıyor. Meclis ve mutabakat çok değerli. Yetkili, seçilmiş arkadaşlarımızın şu an düşündüğü tek şey, TBMM'de siyasi mutabakatın ülkeyi nasıl normalleştireceği ve Yeni Türkiye'nin yeni ve sivil anayasası yolunda hangi düşünce ışıklarının gerektiğine dair çalışmaktadır."

 

Parlamış, hazırlanan TMD 5. Yıl Basın Bülteni hakkında kamuoyundan gelecek eleştiri ve önerilere açık olduklarını belirterek, "TMD Bülteni için eleştiri ve önerilerinizi ayrıca bekliyoruz tabii ki." dedi.

 

Toplumsal Mutabakat Derneği tarafından yayımlanan 5. yıl basın bülteninin, derneğin bugüne kadar yürüttüğü faaliyetleri ve gelecek döneme ilişkin düşünce önerilerini kamuoyu ile paylaşmayı amaçladığı bildirildi.




Bu haber 293 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI