Bugun...



6 ilde "sahte belgelerle ikamet izni" operasyonu: 51 gözaltı

İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonda, sahte belgelerle yabancı uyruklulara ikamet izni sağladıkları belirlenen 51 şüpheli gözaltına alındı.

facebook-paylas
Tarih: 06-04-2026 09:22

6 ilde



    

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye’de bulunan yabancılara sahte belgelerle ikamet izni sağlandığı iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, ikamet başvurularında kullanılan belgelerde usulsüzlük ve sahtecilik yapıldığı belirlendi.

Sahte evrak düzenleyerek yabancılara yasa dışı şekilde ikamet izni sağladığı tespit edilen kişiler takibe alındı. Teknik ve fiziki izleme sürecinin ardından, şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

İstanbul merkezli olarak 6 ilde düzenlenen operasyonda 51 zanlı gözaltına alındı. Soruşturmada toplam 441 usulsüz ikamet izni verildiği ortaya çıktı.

Polis ekipleri, söz konusu izinlerin iptal edilmesi ve ilgili kişilerin sınır dışı edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. 




Bu haber 484 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI