Bugun...



Bağlar’da 1 Ton 317 Kilogram Gıda Ürünü İmha Edildi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilen gıda denetimlerinde, mevzuata ve hijyen standartlarına aykırı olduğu belirlenen 1 ton 317 kilogram biber turşusuna el konularak imha edildi. Denetimler kapsamında 3 zincir markette de son kullanma tarihi geçmiş ürünler tespit edildi.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2026 15:21

Bağlar’da 1 Ton 317 Kilogram Gıda Ürünü İmha Edildi

Murat Çene

 

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Akşam Denetim Ekipleri, halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Bağcılar Mahallesi’nde bulunan bir döner salonunda kapsamlı denetim gerçekleştirildi.

97 KOVA BİBER TURŞUSUNA EL KONULDU

Yapılan kontrollerde, mevzuata ve hijyen standartlarına aykırı olduğu tespit edilen 97 adet 12,5 kilogramlık ve 7 adet 15 kilogramlık biber turşusuna el konuldu. Toplam ağırlığı 1 ton 317 kilogram olan ürünler, zabıta ekipleri tarafından imha edildi.

Denetimler sonucunda ilgili işletme hakkında gerekli idari ve cezai işlemlerin uygulandığı bildirildi.

3 ZİNCİR MARKETTE DE DENETİM

Zabıta ekipleri, denetimler kapsamında 3 zincir markette de incelemelerde bulundu. Yapılan kontrollerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konularak imha işlemi gerçekleştirildi.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, halkın güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla ilçe genelindeki denetimlerine devam edeceği belirtildi.




Bu haber 137 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DİYARBAKIR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI