|
Tweet |
Yusuf Yetiş ÖZEL HABER:
Ancak Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, belediye tarafından geçmişte hayata geçirilen "Çeşme Duraklar" projesinde ne çeşme var ne de su! Vatandaşlar, ekonomik sıkıntıların gölgesinde bir şişe suya ulaşmakta bile zorlanırken, yetkililerden bu çeşmelerin bir an önce akar hale getirilmesini talep ediyor.
Fiyat Uçurumu İsyan Ettirdi: "Parası Olan İçiyor, Olmayan Bakıyor"
Ekonomik olarak zor günlerden geçen vatandaşlar için dışarıda su içmek adeta lüks haline geldi. Kayapınar’da bazı zincir marketlerde küçük pet şişe su 5.75 TL’ye satılırken, mahalle aralarındaki büfe ve bakkallarda bu fiyat 10 TL ile 15 TL arasında değişiyor. Her gün dışarıdan su almaya bütçesi yetmeyen vatandaşlar, duruma şu sözlerle tepki gösteriyor:
"Her gün dışarıya adım attığımızda su masrafı çıkıyor. Bazen evden yanımıza su alıp çıkıyoruz ama o da anında ısınıyor. Parası olan su içebiliyor, olmayan içemiyor. Diyarbakır’ın suyu varken biz neden bu çeşmelerden mahrum kalıyoruz?"
Çeşme Var, Su Yok: Konumlar Dikkat Çekiyor
İlçenin pek çok noktasında kurulu olan çeşme duraklarının özellikle spor kompleksleri, okullar ve parkların yakınında bulunması dikkat çekiyor. Çocukların ve gençlerin yoğun olarak kullandığı bu güzergahlarda çeşmelerin işlevsiz olması, mağduriyeti ikiye katlıyor.
Bir mahalle sakini yaşadıkları zorluğu şu şekilde özetliyor:
"Çocuğumuz spor kompleksine gidiyor, orada su bulamadığı ya da dışarıdan almaya gücü yetmediği için susayıp eve koşuyor. Evde suyunu içip tekrar spor kompleksine dönmek zorunda kalıyor. Yazık günah değil mi bu çocuklara?"
DİSKİ ve Kayapınar Belediyesi’ne Çağrı: Hem İnsanlar Hem Sokak Hayvanları İçin!
Vatandaşlar, Kayapınar Belediyesi ve Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (DİSKİ) çağrıda bulunarak, bu duraklardaki çeşme mekanizmalarının bir an önce takılmasını ve suların akıtılmasını istiyor.
Açılacak çeşmelerin sadece insanlar için değil, bu kavurucu sıcaklarda bir damla suya muhtaç olan sokak hayvanları için de hayati önem taşıdığı vurgulanıyor. Diyarbakır halkı, yetkililerin bu sese kulak vererek çeşme duraklarını amacına uygun şekilde hizmete açmasını bekliyor.