Bugun...



GAZZE’NİN ÇIĞLIĞI ŞANLIURFA’DAN YÜKSELDİ: “İDAM SADECE SEHPALARDA MI OLUR?”

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa İl Başkanı Ramazan Güner yaptığı önemli açıklamada Aksa Tufanı’nın yıl dönümünde düzenlenen programda Gazze ve Filistin davasının unutulmaması gerektiğini vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 08-10-2026 16:57

GAZZE’NİN ÇIĞLIĞI ŞANLIURFA’DAN YÜKSELDİ: “İDAM SADECE SEHPALARDA MI OLUR?”

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Şanlıurfa Şubesi tarafından Aksa Tufanı’nın yıl dönümü dolayısıyla Gazze ve Filistin davasına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir program düzenlendi. Şanlıurfalıların yoğun katılım gösterdiği programda Gazze’de yaşananlar, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar açısından taşıdığı önem ele alındı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda AGD Şanlıurfa İl Başkanı Ramazan Güner açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Gazze’de yaşanan acıları anlatan sinevizyon gösteriminin de yapıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı.

“İDAM SADECE SEHPALARDA MI OLUR?”

Programın konuşmacısı Hamas Şehitler ve Esirler Sorumlusu Dr. Teysir Süleyman, Aksa Tufanı öncesindeki süreci ve 7 Ekim sonrasında Gazze’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Şehit Yahya Sincar’ın hapis arkadaşı olduğu belirtilen Süleyman, yaşananların yalnızca 7 Ekim sonrasıyla sınırlı olmadığını, yıllardır devam eden işgal, abluka ve baskı sürecinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Gazze’de yaşanan can kayıplarına dikkat çeken Süleyman, “7 Ekim’den itibaren 73 binden fazla insan şehit edildi. Bu da bir idam değil mi? İdam sadece sehpalarda mı olur?” ifadelerini kullandı.

Süleyman, Gazze’de yaşananların dünya kamuoyunun ve özellikle Müslüman toplumların gündeminden düşmemesi gerektiğini belirterek, Filistin meselesinin yalnızca Gazze halkının değil, tüm Müslümanların ortak meselesi olduğunu dile getirdi.

ÇOCUKLAR GAZZE’NİN ŞEHİRLERİNİ TEK TEK OKUDU

Programın en anlamlı bölümlerinden biri çocukların sahneye çıkarak Gazze’nin şehirlerinin isimlerini tek tek okuması oldu. Çocukların Filistin şehirlerini seslendirmesi salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

AGD Şanlıurfa İl Başkanı Ramazan Güner, bu bölümün özellikle gelecek nesiller açısından büyük anlam taşıdığını belirterek Filistin davasının çocuklara ve gençlere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Güner, programın yalnızca bir anma etkinliği olmadığını, Aksa Tufanı’nın doğru anlaşılması, Gazze’de yaşananların topluma anlatılması ve gençlerin Filistin davasıyla bağlarının güçlendirilmesi amacı taşıdığını ifade etti.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanların ortak tarihi, inancı ve medeniyetinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Güner, Gazze’de yaşananlara karşı sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

“DUA, DİRENİŞE DESTEK VE MALİ DESTEK”

Dr. Teysir Süleyman, Müslüman halkların Filistin’e destek noktasında sürdürmesi gereken üç önemli başlığa dikkat çekerek, “Müslüman halklar bize güç veren 3 şeye devam etmeli: Dua, direnişe destek etkinlikleri, mali destek.” çağrısında bulundu.

Filistin davasının yalnızca belirli günlerde hatırlanmaması gerektiğini belirten Güner ise ekonomik, siyasi, diplomatik ve sosyal desteğin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

AGD olarak gençlerin Filistin konusunda bilinçlendirilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Güner, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın gündemde tutulmasının önemine dikkat çekti.

Program, Gazze’de hayatını kaybedenler, yaralılar ve Filistin’in özgürlüğü için yapılan dualarla sona erdi.

Güner, programın ardından verdiği mesajda, “Gazze yalnız değildir. Kudüs yalnız değildir. Mescid-i Aksa yalnız değildir. Filistin davasını unutmuyoruz, unutturmayacağız.” ifadelerini kullandı.




Bu haber 161 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI