|
Tweet |
Mehmet Karakaş
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı İlaçlama Birimi ekipleri, yaz aylarında artış gösteren akrep vakalarına karşı harekete geçti. Halk sağlığını korumak ve olası riskleri en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Sur ilçesinin çeşitli mahallelerinde ilaçlama faaliyetleri gerçekleştiriliyor.
Mahalle muhtarları ile vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler doğrultusunda planlanan çalışmalarda ekipler, akrep görülme ihtimalinin yüksek olduğu bölgelerde yoğun mesai harcıyor.
İlaçlama çalışmaları kapsamında Hasırlı, Ali Paşa, Lalebey, Ziya Gökalp, Cami Nebi, Cami Kebir, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Savaş ve Fatih Paşa mahalleleri ile Ben û Sen Semti’nde akreplere karşı ilaçlama uygulamaları yapılıyor.
Yetkililer, özellikle sıcak havaların etkisini artırdığı dönemlerde akrep popülasyonunun çoğalabildiğine dikkat çekerek, vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmaların düzenli olarak devam edeceğini belirtti.
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, halk sağlığını korumak ve akrep kaynaklı riskleri en aza indirmek amacıyla ilaçlama faaliyetlerini belirlenen program çerçevesinde sürdürüyor.