seks hikayesi seks hikayesi escort beylikdüzü beylikdüzü escort esenyurt escort avcılar escort esenyurt escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü travesti beylikdüzü escort şirinevler escort beylikdüzü escort
Bugun...



SPK'dan üç aracı kuruma geçici faaliyet durdurma kararı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Alnus Yatırım, Bulls Yatırım ve Pusula Yatırım'ın sermaye piyasası faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Kurulun son bülteninde ayrıca HSBC Yatırım'a 354 bin 803 lira 96 kuruş idari para cezası verilmesi ve Metas Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ'nin yetkili kuruluşlar listesinden çıkarılması kararlaştırıldı.

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2026 07:46

SPK'dan üç aracı kuruma geçici faaliyet durdurma kararı

 

SPK'nin 21 Ekim tarihli bülteninde yer alan kararlara göre Alnus Yatırım Menkul Değerler AŞ, Bulls Yatırım Menkul Değerler AŞ ve Pusula Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin faaliyetleri, 21 Ekim saat 00.01 itibarıyla geçici olarak durduruldu.

Kararların, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 97'nci maddesi ile yatırım kuruluşlarının faaliyet esasları ve sermaye yeterliliğine ilişkin düzenlemeler kapsamında alındığı bildirildi.

HSBC Yatırım'a 354 bin lira ceza

Kurul, HSBC Yatırım Menkul Değerler AŞ hakkında yürüttüğü inceleme sonucunda şirkete 354 bin 803 lira 96 kuruş idari para cezası uygulanmasına hükmetti.

SPK'nin kararında, nakit ve kıymetlerin zamanaşımının tespiti için yeterli araştırma yapılmaması ve gerekli mesleki dikkat ve özenin gösterilmemesi ceza gerekçesi olarak belirtildi.

Metas Gayrimenkul yetkili listesinden çıkarıldı

SPK, Metas Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ'nin de sermaye piyasasında gayrimenkul değerleme alanında yetkili kuruluşları içeren listeden çıkarılmasına karar verdi.

Kurulun aynı bültende Fiba Yatırım Menkul Değerler AŞ'nin tahvil ve finansman bonosu ihracı için 1 milyar liralık nominal ihraç tavanına onay verdiği de bildirildi. İhracın tahsisli satış ve nitelikli yatırımcıya satış yöntemleriyle gerçekleştirilmesi öngörülüyor.




Bu haber 148 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARA
GAZETEMİZ

YAZARLAR
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI