|
Tweet |
Mehmet Zeki Özer
“Uyursak bir daha uyanamayız! Çocuklarımız, ailemiz ve geleceğimiz için susmayacağız” başlığıyla yapılan açıklamada, Van’da İnsan Hakları Derneği tarafından gerçekleştirilen bir toplantıda LGBT bayrağı ve sembollerinin kullanılmasına ilişkin eleştiriler dile getirildi.
Kaymaz, açıklamanın herhangi bir kişiyi hedef göstermek veya özel hayatına müdahale etmek amacı taşımadığını belirterek, “Bizim itirazımız insanlara değil, dayatmaya yöneliktir” ifadelerini kullandı.
“Aile toplumun temelidir”
Ailenin toplum açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Kaymaz, aileyi “insanın ilk mektebi” ve değerlerin nesilden nesile aktarıldığı yer olarak tanımladı.
Kaymaz, kadın, erkek, anne, baba ve çocuk kavramlarına ilişkin tartışmaların yanı sıra dijital platformlarda çocukların karşılaştığı içeriklerin de aileler açısından önemli bir kaygı konusu olduğunu söyledi.
“Asıl kaygımız çocuklarımız”
Açıklamada sosyal medya, dijital platformlar, oyunlar, diziler ve internet içeriklerinin çocuklar üzerindeki etkisine dikkat çekildi. Anne ve babaların çocuklarının dijital dünyada hangi içeriklerle karşılaştığını takip etmesi gerektiği ifade edildi.
Kaymaz, “Çocuklarımız bize emanettir” diyerek ebeveynlerin yalnızca çocukların maddi ihtiyaçlarıyla değil, zihinsel, ahlaki ve manevi gelişimleriyle de ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.
Devlet kurumları, eğitimciler, uzmanlar ve medyanın da çocukları yaşlarına uygun olmayan veya zararlı içeriklerden korumaya yönelik tedbirleri geliştirmesi gerektiği belirtildi.
“Demokratik ve hukuki zeminde mücadelemizi sürdüreceğiz”
Meselenin siyasi parti veya iktidar-muhalefet meselesi olmadığını savunan Kaymaz, aile ve çocukların geleceğinin ortak bir toplumsal mesele olduğunu ifade etti.
Açıklamada, LGBT sembol ve söylemleri üzerinden toplumun aile ve cinsiyet anlayışının dönüştürülmesine yönelik olduğunu düşündükleri girişimlere karşı “demokratik ve hukuki zeminde” mücadele edecekleri belirtildi.
Kaymaz, açıklamanın sonunda, “Aile bizim kırmızı çizgimizdir. Çocuklarımız bize emanettir. Değerlerimiz pazarlık konusu değildir” ifadelerini kullandı.
Ortak açıklamaya katılan kuruluşların temsilcileri ise şöyle sıralandı:
Kayapınar TÜGVA Başkanı: İrfan Tarhan
Terörsüz Türkiye Platformu İl Temsilcisi: Hasan Doğan
Emniyet Teşkilatı Sendikası Anadolu 2 No’lu Şube Başkanı: Yılmaz Doğan
Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır İl Başkanı: Atilla Kaymaz
Açıklama, “Ailemize sahip çıkacağız, çocuklarımıza sahip çıkacağız, değerlerimize sahip çıkacağız ve gelecek nesillerimize sahip çıkacağız” mesajıyla sona erdi.